keresés a weboldalon

Szombathelyi lelki feltöltődés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szombathelyi lelki feltöltődés

2013 november 11 - hétfő
Idén nyáron, július elején az iskola tábort szervezett az elmúlt tanév közösségi életében aktívan résztvevő diákok számára a szombathelyi Brenner János Kollégiumban. A tábor négy napig tartott.

Az első napon reggel tíz órakor gyülekeztünk a szombathelyi nagytemplom előtt, de mivel ekkor az apukám Erdélyben volt, a legjobb barátja vitt el engem Vas megye székhelyére.

Délelőtt és kora délután ismerkedtünk egymással, kialakítottuk a csapatokat és elfoglaltuk a szobáinkat.

Este fele sétáltunk a városban és egy misén is részt vettünk, amit Szent Márton szülőházának helyén tartottak. Ezután a Mcdonald’s-ban vacsoráztunk, bár én nem vettem semmit, mert nem volt nálam pénz.

A második nap úti célja Ják volt. Induláskor elsétáltunk a vasúti pályaudvarra, majd vonattal utaztunk el Balogunyomig, mivel Ják még legalább négy kilométerre volt innen, hát átsétáltunk. Mi négyen a Dani, a Marci, az Ákos és én gyorsabban haladtunk, mint a többiek, így hamarabb odaértünk, mint a többiek. Mikor mindenki megérkezett, közösen megtekintettük a román stílusú templomot, ahol szentmisét hallgattunk és én is ministráltam.

A szentmise után mindannyian megéheztünk, szerencsére Sabján Edit néni fogadott minket uzsonnával. Ezek után számháborúztunk a helyi gyerekekkel. Este busszal mentünk vissza a szállásra, vacsorára négysajtos pizzát rendeltünk, amit jó étvággyal el is fogyasztottunk.

A harmadik napon a Szaléziakhoz látogattunk el. A Szalézi rend a Don Bosco által alapított, gyerekekkel foglalkozó szerzetesrend. Egy kb. ötszáz férőhelyes, freskókkal díszített templomban celebráltak nekünk szentmisét. Éjfél körül a kollégium kápolnájában megköszöntük Jézusnak, hogy itt lehettünk.

Másnap, mivel későn aludtunk, el később ébredtünk fel, mint a többiek. Délelőtt újabb szentmisét hallgattunk meg.

Nekem nagyon tetszett ez a tábor! Szeretnék jövőre is ott lenni. Ajánlom a többieknek, hogy jól tanuljanak, mert a nyáron együtt lenni az osztálytársakkal a legjobb élmény.


Tóth Kristóf (7.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: