keresés a weboldalon

Szombaton Múzeumok Éjszakája (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szombaton Múzeumok Éjszakája (Videó)

2015 június 19 - péntek
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Múzeumok Éjszakáját. Június 20-án a látogatók a múzeumok olyan helyeire is benézhetnek, ahová máskor nem. Az országos szintű kezdeményezést Zalaegerszegen 5 helyszínen szervezik, melyhez most először a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozik. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

A skanzenben 17 órakor kezdődnek a rendezvények, ahol egyebek mellett a Ripacsok irodalmi színjátszó kör szórakoztatja a látogatókat. A Göcseji Múzeumban Németh János Kossuth- és Munkácsy- díjas keramikusművész tárlatlátogatásra várja a művészet kedvelőit. Az érdeklődők továbbá amellett, hogy megtekinthetik az arcrekonstrukciókat, megismerkedhetnek a készítés technikájával is. Kaján Imre, a múzeum igazgatója egy érdekes programról is beszámolt.

A programhoz először csatlakozó megyei könyvtár egy különlegességnek számító kiállítással is készült. Akik ellátogatnak hozzájuk, a Zala megye területi változásai című tárlatot tekinthetik meg – tájékoztatott Tóth Judit igazgató helyettes.

A Zalaegerszegi Törvényszék fotókiállítással és dalesttel fogadja az érdeklődőket. Gondoskodtak programokról a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem munkatársai is. Az ide betérők a 20. századi magyar zsidó képzőművészetből kaphatnak ízelítőt. A Múzeumok Éjszakájának részleteiről a Göcseji Múzeum honlapján olvashatnak.

N.D./I.G.

Tartalom megosztása: