keresés a weboldalon

Szórakoztató technika (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szórakoztató technika (Videó)

2018 augusztus 09 - csütörtök
Duális műszaki nyári tábort tart ezen a héten középiskolás fiataloknak a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány. Az ingyenes program egy pályázatnak köszönhető, melynek fő partnere a Pannon Egyetem helyi mechatronikai intézete.

Ottjártunkkor a sűrített levegő energiájával létrehozott mozgással, illetve az ezt bemutató pneumatikai asztallal ismerkedtek a leendő mérnökök a BGE infocentrumában. Az első alkalommal rendezett foglalkozásokra tizennégyen jelentkeztek. Köztük olyanok, akik mindenképpen elektrotechnikai szakmában képzelik el jövőjüket.

Kovács Kristóf:

A diákok délelőtt különböző robotikai és informatikai előadásokon vesznek részt, a délutánokat pedig kötetlenebb programokkal töltik. Az intézet célja, hogy ráirányítsa a 14-18 éves fiatalok figyelmét a műszaki pályákra.

dr. Lukács Attila – intézetvezető-helyettes, PE Zalaegeszeg Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet:

A lebonyolításban a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karának és a Pécsi Tudományegyetem helyi képzésének munkatársai segítenek. A mostani érdeklődésen felbuzdulva a szervezők az ígérik, hogy a tábort jövőre ismét megrendezik.

K.Zs./P.V.B.

Tartalom megosztása: