keresés a weboldalon

Szorosabbra fűzték a kapcsolatot Zalaegerszeg és Egervár között (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szorosabbra fűzték a kapcsolatot Zalaegerszeg és Egervár között (Videó)

2015 március 11 - szerda
Mindig jó kapcsolat volt Zalaegerszeg és Egervár között. Ezt tovább szeretné erősíteni a két város polgármestere is – derült ki az Egervári Várkastélyban tartott sajtótájékoztatón. A találkozón részt vett Darvasi Ilona, a fővárosi Turay Ida Színház igazgatója is, aki ismertette a nyári színház idei programját.

Az intézményt családi fesztiválközponttá alakítják, nagyszabású színházi évadot terveznek és folyamatos partnerkapcsolatot építenek ki Zalaegerszeggel. Árulta el Zsuppán Beáta, a kastély sajtófelelőse. Balaicz Zoltán polgármester azt mondta: hosszútávú és gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a két város között.

Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere az elmúlt időszakban történt fejlesztésekről beszélt. Szerinte a kulturális élet fellendülése és a megyeszékhellyel való példaértékű kapcsolat egyik hozadéka lehet az is, hogy Zalaegerszeg és Egervár között kerékpárutat alakítanak. Ennek nyomvonalát a következő hónapokban beszélik át.

A Turay Ida Színház klasszikus darabokkal várja a közönséget. Darvasi Ilona, alapító igazgató azt mondta: Az idei nyári idényben 13 előadást hoznak Egervárra június 18. és augusztus 1. között. Színpadra állítják például a Cigányprímást, A vöröslámpás házat és a Csakazértis szerelem című darabokat.

Zsuppán Beáta bejelentette: a jövőben családi fesztiválközponttá alakítják a várkastélyt. Május 31-én gyerekfesztivállal, majd augusztus végétől 3 hétvégén át őszköszöntő programokkal várják a családokat.

N.D./E.K.

Tartalom megosztása: