keresés a weboldalon

Sztárszakács főzött a Piac téren (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sztárszakács főzött a Piac téren (Videó)

2012 március 12 - hétfő
Egy igazi sztár mesterszakács: Tóth Endre főzött szombaton, a zalaegerszegi Piac téren. A szakács helyi, a piacon kapható alapanyagokból dolgozott. Öt különböző ételével gondolt a tavaszvárókra, a hölgyekre, sőt még a ZTE focistáira is.

Közös bevásárlással kezdődött a piactéri főzőbemutató. Tóth Endre mesterszakács és a vásárcsarnok vezetője Horváth István már korán reggel útnak indult, hogy megvegyék a menü legfrissebb hozzávalóit.

A bevásárló körút után a téren a mesterszakács munkához látott. Elsőként Zöldségeket grillezett. Tóth Endre, akit számos televíziós csatornán láthattuk már főzni, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, és egyébéként Zalában tanulta meg a mesterség alapjait.

A grillezett zöldségek után következett a formába hozó hajdina lepény. Ez vegetáriánus ételként és körteként is fogyasztható. Tóth Endre ezt a fogást a ZTE futballklubjának ajánlotta.

A tavaszváró piaci főzőcske első állomása volt a város rehabilitációs program keretében tervezett rendezvénysorozatnak. Fő szervezője a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezető igazgatója Tompagábor Kornél elmondta, még 10 közös rendezvényük lesz a piaccal.

A továbbiakban lesz eper fesztivál, paradicsom napok. A szervezők gondolnak a legkisebbekre is. A gyerekek Ovis Piac keretében ismerkedhetnek meg a helyi termelők portékáival. Emellett egészséges életmód előadásokon és természetesen kóstolókon vehetnek részt a piacra látogatók.

A megújult piactérrel a belvárosi rehabilitáció nem áll meg, a piac környéki felújítások várhatóan nyár közepéig tartanak majd – tudtuk meg Balaicz Zoltán alpolgármestertől.

DZsu/B.P.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: