keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szűkös források

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szűkös források

2005 február 11 - péntek
A folyamatosan szűkülő pályázati lehetőségek miatt egyre nehezebb érdemi munkát végezni, s ilyen körülmények között szinte lehetetlen komoly eredményeket felmutatni, szögezte le sajtótájékoztatón Bogdán János, a helyi CKÖ elnöke.

Bogdán János kiemelte: a CKÖ ebben az évben az 5,6 millió forint önkormányzati juttatásból, valamint az állam által folyósított 714 ezer forint támogatásból gazdálkodhat, amely a zavartalan működés biztosítása mellett csupán apróbb fejlesztésekre elegendő. A szűkös források ellenére szeretnék felújítani a kisebbségi iroda helyiségeit, s az épületen belül egy közéleti klubot, egy úgynevezett roma-caffét kialakítani. Itt különféle fórumokat, társasági összejöveteleket kíván szervezni a CKÖ, ahová rendszeresen hívnának meg ismert közéleti személyiségeket és politikusokat. Emellett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ebben az esztendőben is szeretné megszervezni az immár hagyományosnak nevezhető Kulturális Hetet és a hagyományőrző tábort.
A CKÖ elnöke elmondta, a közelmúltban módosította szervezeti és működési szabályzatatát a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács, így ennek köszönhetően a kisebbségi önkormányzatok képviselői is bekapcsolódhatnak majd a szervezet munkájába. Bogdán János szerint midez azért fontos, mert a legtöbb helyen a településfejlesztésből kihagyják a cigánylakta területeket, ám most a delegált személyek közreműködésével könnyebben megoldás található ezekre a problémákra.
Az elnök a kormány által életre hívott Fészekrakó-programmal, valamint a romákra vonatkozó lakásépítési programokkal kapcsolatban kifejtette: ezek a lehetőségek egytől egyik átgondolatlanok és kevés információt tartalmaznak, de ami a legfontosabb, hogy a konkrét, kézzel fogható dolgok hiányoznak belőlük.

Tartalom megosztása: