keresés a weboldalon

Születés Hete: Zalaegerszegen is számos rendezvény várta a családokat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születés Hete: Zalaegerszegen is számos rendezvény várta a családokat

2011 május 09 - hétfő
Idén először Zalaegerszeg is csatlakozott a Születés Hete programjaihoz. Az érdeklődőket pénteken szülőszoba látogatásra várták a kórházba, szombaton pedig a Keresztury Dezső ÁMK adott otthont előadásoknak és gyerekprogramoknak.

Az előadások között hallhattak az érdeklődők a zalaegerszegi kormányablak működéséről, megtudhatták, milyen családi ellátások igénybevételére van lehetőség jelenleg hazánkban, majd dr. Vajda György, a Zala Megyei Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa tartott előadást a biztonságos szülésről, dr. Batka Gábor főgyógyszerész pedig a várandósság és szoptatás alatt alkalmazható gyógynövényekkel ismertette meg a résztvevőket.

Míg a szülők, leendő szülők ismereteiket bővítették, a gyerekeket is várták programok. Godina Mónika mondókás játszóházba invitálta a kicsiket (képünkön), majd a Szamóca Gyermekszínház műsora, valamint Dórci és a Fülesek koncertje kínált kellemes időtöltést gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A szombati rendezvény keretében hirdettek eredményt abban a rajzpályázatban, melyet még áprilisban jelentetett meg óvodás korú gyermekek részére a Zalai Civil Ház. Édesanyjukat, illetve születendő kistestvérüket rajzolhatták meg a gyerekek.

A délután folyamán újabb előadások követték egymást. A legérdekesebbnek az a kerekasztal-beszélgetés bizonyult, melynek keretében többgyermekes édesanyák és édesapák meséltek arról, miként fér meg egymás mellett a család és a hivatás.

F.M.

Tartalom megosztása: