keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Születés Hete Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születés Hete Zalaegerszegen (Videó)

2011 április 28 - csütörtök
Minden, ami a családalapításhoz és a várandósághoz köthető, egy rendezvénysorozaton belül. Ez a születés hete, május 1.-től 8.-áig. A programok célja, hogy szülők és leendő szülők szakemberektől kapjanak olyan információkat, amelyek segítségükre lehetnek a gyermeknevelésben és a várandósság időszakában is.

Országszerte közel egy évtizede tartanak Születés hete programsorozatot. Idén 36 városban közük zalaegerszegien is színes programokkal várják azokat, akik a családalapítással kapcsolatban szakértőktől szeretnének információkat kapni.

– Egy héten keresztül szervezünk olyan programokat, amik a várandósághoz, a gyermek születéséhez, a szülői szerepekhez, az anyasághoz kötődik. Olyan információkat szeretnénk átadni, amit a gyakorlatban is hasznosíthatnak a leendő anyukák és apukák – mondta Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Egyesület elnöke

Május 6-án a kismamáknak lehetőségük lesz egy rendhagyó szülőszoba látogatásra is. A Zala Megyei kórház nőgyógyászati osztálya biztosítja a nyílt napot, mindezt azért, hogy oldódjon a szülők szorongása az idegen, korházi környezetben. Vajda György a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa szeretettel várja az érdeklődő kismamákat.

A szőlőszoba látogatás regisztrációhoz kötött. Jelentkezni május 4-ig a Zalai Civil Házban lehet. A Keresztury ÁMK-ban Vajda György osztályvezető főorvos előadást tart az otthonszülésről. Lesz magzati szívhang hallgatás, gyermek rajzelemzés, valamint azt is megtudhatják, milyen gyógynövényeket lehet alkalmazni a várandóság ideje alatt.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: