keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Születésnap az MDF-nél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnap az MDF-nél

2004 december 12 - vasárnap
1988 december 23-án alakult meg Zalaegerszegen az MDF helyi szervezete. Az elmúlt évtizedben mindig megünnepelték a fórumosok a születésnapot, így volt ez az idén is. Az elmúlt heti ünnepség vendége volt Dávid Ibolya pártelnök, aki a sajtó képviselőivel is találkozott.

A közélet és a párt aktuális kérdéseiről szólva elmondta: az MDF programjával, értékrendjével, magatartásával és politikai mentalitásával iránytű a mai Magyarországon. A népszavazáűs sikertelenségét úgy magyarázta, hogy ez jelzi: nincs meg az emberek és a politikusok közötti bizalom. A politikai haszonszerzés pedig nem tesz jót az országnak. Ami most van a pártok között, az zsákutca, nem vezet sehová, ezért az értelmes párbeszédet a nemzet jövőjéről el kell kezdeni.

A népszavazás a magyar politikai életről állított ki bizonyítványt. Arra a felvetésre, hogy nem veszélyes-e a rendszerváltoztatás után 2005-ben nyilvánosságra hozni az ügynöklistát, Dávid Ibolya úgy vélekedett: az áldozatokat nem lehet kétszer büntetni és mivel nagyon hiányos az ügynöklista, kétséges a következménye. Megjegyezte: a kezdeményezők ennek felvetésével a figyelmet akarják elterelni a költségvetésről és az ország állapotáról.

Az ünnepségen Baján Antal megyei elnök üdvözlő szavai után a pártelnök arról szólt, hogy 1988-ban az MDF alapítói történelmet írtak azzal, hogy segítettek a rendszerváltó korszak megindításában. Szólt az MDF jövőbeni szerepéről és leszögezte: meg kell akadályozni a jobboldali és baloldali egypártrendszert is. A párt tagságát és a szimpatizánsokat köszöntötte még dr. Gyimesi Endre polgármester és Kis Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is.

Tartalom megosztása: