keresés a weboldalon

Születésnap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnap (Videó)

2016 október 14 - péntek
100 éves a Csárdáskirálynő. Ennek alkalmából november 13-án nagyszabású operettgálát tartanak Zalaegerszegen. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.

A Csárdáskirálynő magyarországi ősbemutatóját 1916. november 3-án tartották. Kálmán Imre nagy népszerűségnek örvendő műve mellett a gálaesten, a Marica grófnő című darabból is felcsendülnek majd részletek. A részletekről Farkas Alexandra, az est szervezője és egyben primadonnája tájékoztatott.


A kor szellemét élőzene idézi majd. A 11 fős zalaegerszegi és szombathelyi művészekből álló zenekart Máriás Zsolt karmester vezényli.


A kezdeményezést az önkormányzat is támogatja. A város amellett, hogy helyet biztosít a koncertnek, anyagilag is segíti a szervezők munkáját – mondta el Balaicz Zoltán polgármester.


A műsorban a KISZÖV Senior Táncegyüttes néptáncosai is közreműködnek majd. Mellettük Hertelendy Attila színművész lép színpadra. A gála november 13-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az est bevételét jótékony célokra fordítják.

V.D./CS.M.

Tartalom megosztása: