keresés a weboldalon

Születésnapi köszöntés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnapi köszöntés (Videó)

2016 április 06 - szerda
Nyolcvanadik születésnapját ünnepli ma Egervári Klára, érdemes és Aase-díjas színművésznő. Ebből az alkalomból Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte. A nyugalmazott művész a Hevesi Sándor Színház alapítója és örökös tagja. 1998-ban vonult vissza, nevéhez emlékezetes szerepek fűződnek. Pályafutása alatt több mint 100 darabban játszott.

Egervári Klára máig szívesen énekel. Ottjártunkkor is többször dalra fakadt. Az örökifjú színésznő 14 évesen kezdte pályafutását. Az ország számos teátrumában megfordult, éveken át játszott Pécsen, Győrben, Békéscsabán, Miskolcon és Szolnokon. Zalaegerszegre 1951-ben Ruszt József invitálására érkezett, majd itt le is telepedett.

Örömmel idézte föl munkásságát, valamennyi szerepére és fellépésére jó szívvel emlékezik. Azt mondja: a színpad örök szerelem, ami nem múlik el soha.

Egervári Klára sokat tett Zalaegerszeg kulturális életéért. Ezért mondott köszönetet a művésznőnek születésnapján Balaicz Zoltán, polgármester.

Egervári Klára Kossuth utcai lakásában él. Mindennapjait baráti társaságban, gobelinezéssel, olvasással és rejtvényfejtéssel tölti.

M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: