keresés a weboldalon

Születésnapi rendezvények az Ady-iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnapi rendezvények az Ady-iskolában

2008 november 24 - hétfő
Ady Endre születésnapja előtt tisztelegve hagyományos rendezvénysorozat zajlott a költő nevét viselő zalaegerszegi iskolában. Az egész hetes program sorába illeszkedett a „Sokat tud az én kezem” című, az intézmény által megyei szinten meghirdetett pályázat értékelése, a munkákból kiállítás bemutatása.

A tárlatot Nagy Szilvia, a rajz munkaközösség vezetője és Czigány László igazgató nyitották meg, a legjobb rajzokat beküldő diákok és szüleik társaságában. Közel 500 alkotás közül választották ki a 26 nívódíjas művet, melyekkel az egyéni, illetve a Koncz Dezső Többcélú Gyógypedagógiai Intézet (Zalaszentgrót) tanulóinak közös munkáját ismerték el. Az díjakat a Képzőművészeti Támogatási Alapítvány és a városi közgyűlés oktatási és ifjúsági bizottsága ajánlotta fel.

A megnyitón elhangzott, évről évre nagyobb az érdeklődés, az immár 19. alakalommal meghirdetett pályázat iránt, melyen az idén 26 vidéki és 8 zalaegerszegi iskola diákjai, többségében az alsós korosztályból vettek részt. A kiírás nem titkolt célja, hogy felkutassák a megyében lévő tehetséges diákokat, akiket várnak a Zalában egyetlen középfokú művészeti iskola diákjai sorába. (Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: