keresés a weboldalon

Születésnapok – száz és kilencven évesek köszöntése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnapok – száz és kilencven évesek köszöntése

2011 április 13 - szerda
Szépkorúakat köszöntött Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármester és Kovács Gábor jegyző. A két idős hölgy valóban szép kort ért meg: Józsa Jánosné a századik, Kiss Sándorné pedig a kilencvenedik születésnapját ünnepli. Mindketten irigylésre méltóan fiatalosak, jókedvűek és kiváló egészségnek örvendenek.

Józsa Jánosné, Irénke néni Szamosújváron született, volt adminisztrátor és színésznő, századik születésnapján pedig azt mondta: „nem is érzem, hogy ennyi idős vagyok.”  Szerinte tervszerűen és fegyelmezetten kell élni, amibe a kulturált szórakozás igenis beletartozik, a kicsapongás viszont nem.

   

Kiss Sándorné, Ilonka néni világéletében a háztartást vezette és a gyerekeket nevelte – ma pedig öt unokáját kényezteti. Varrónői képesítést is szerzett – a varrás ma is kedves időtöltése. Minden hétvégén süt-főz, mert ilyenkor nála gyűlik össze a család.

A polgármesteri gratuláció és ajándékcsomag mellé egyébként miniszterelnöki üdvözlet is járt, egy 2009-es kormányrendelet alapján pedig 90, illetve 100 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést is hoz a postás.

H.G.

Fotók: Seres Péter

Tartalom megosztása: