keresés a weboldalon

Szülőföldem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szülőföldem

2016 május 31 - kedd
Szülőföld nem jelent mást számomra, mint megnyugvást és otthont. 18 éve szüleimmel és testvéremmel Zala megyében, Bucsuszentlászlón élek. Minden egyes gyerekkori emlék, a barátok és az iskola is ideköt. Mosolyogva emlékezek vissza azokra a pillanatokra, amikor először ki tudtam mondani azt a szót, hogy otthon.

Reggelenként a madarak csiripelésére ébredek, és ahogy kitekintek az ablakon, a gyönyörű táj tárul elém. Véleményem szerint minden ember nagyon barátságosnak tartja a hegyeket, dombokat, amelyek körbevesznek minket. Védelem érzetet adnak, és nagyon hiányoljuk, ha nem láthatjuk őket.

Kedvenc szabadidős tevékenységeim közé tartozik a természetjárás, hiszen mindig valami újat láthatok, csodálhatok. Tavasz kezdetével kibújnak az első virágok, és rügyeznek a fák, zöldellenek a bokrok. Hóvirágok kukucskálnak a föld alól, és már végre nem a fagy az úr. Hazatérnek a fecskék, gólyák, és újra fészket raknak. Hőmérséklet folytonos emelkedése alkalmat ad arra, hogy a szabadban sétáljuk, biciklizzünk, és új dolgokat fedezzünk fel. A falusi élet számos lehetőséget tár elénk, melynek kapcsán megismerhetjük embertársainkat.

Sokszor feltették már nekem a kérdést, miért szeretsz falun élni? Miért tekinted otthonodnak? Én azt válaszoltam, a nyugalom és a család miatt. A falusi légkör áll hozzám a legközelebb. Itt tanultam meg járni, beszélni, itt nevelkedtem, és nem utolsó sorban a szülőhazámban vannak a barátaim is.

A gimnáziumi tanulmányaimat Zalaegerszegen végzem. Az órák után pedig már alig várom azt a pillanatot, hogy hazaérjek, hiszen a városi életben nincs meg az a dolog, ami legfontosabb számomra, a csend. Boldog vagyok, hogy itt élhetek, és remélem, hogy a közeljövőben még több dolog fog idekötni.

Molnár Dóra (12.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

Tartalom megosztása: