keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szünidő a rendőrökkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szünidő a rendőrökkel

2006 június 08 - csütörtök
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság megelőzési csoportja ezen a nyáron harmadik alkalommal szervezi meg az iskolások körében nagy népszerűségnek örvendő Kulcsos lurkó elnevezésű rendezvénysorozatot. Ennek legfontosabb célja, hogy a nebulók a nyári szünidő alatt is értelmesen töltsék el mindennapjaikat, és ne a csavargás, valamint a bandázás váljon a legfőbb programjukká.

Az elmúlt nyáron összesen ötvenhárom alkalommal szervezték meg a Kulcsos lurkó-programokat, melyen több mint négyszáz diák vett részt. Ezeken szinte valamennyi korosztály képviseltette magát, de pozitívum, hogy az általános iskolások mellett egyre több középiskolás kapcsolódott be a sorozatba. További fejlődés, hogy időközben a Kulcsos lurkó kistérségi rendezvénnyé szélesedett, azaz immár a zalaegerszegi kistérségi társuláshoz tartozó kistelepülések tanulói ugyancsak megismerkedhettek ezzel a népszerű programmal.

Major Zsolt, a megelőzési csoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, idén is szeretnék minél előbb elindítani a sorozatot, ám az időjárás ez idáig nem kedvezett ennek. A fiatalokat  – a korábbi évekhez hasonlóan – ebben az esztendőben is csoportképzésekre, közösségi játékokra, vetélkedőkre, felvilágosító előadásokra és szabadtéri sportprogramokra várják a szervezők. A rendezvényeket egészen őszig szeretnék folytatni, azaz a szeptemberi iskolakezdés után sem fejeződnek be a Kulcsos lurkó-programok.

Megtudtuk, az ifjak mellett az idősebbek felvilágosítására is kiemelten fókuszálnak, hiszen a rendőrség munkatársai a polgárőrökkel együtt folyamatosan felkeresik a nyugdíjasokat, akik prevenciós anyagokkal, valamint tájékoztatókkal hívják fel a figyelmüket a rájuk váró veszélyekre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: