keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szüreti fesztivál a belvárosban – szeptember 4-6-ig

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szüreti fesztivál a belvárosban – szeptember 4-6-ig

2009 augusztus 25 - kedd
Szeptember 4-6-ig ismét megrendezik a Belvárosi szüret programot. Az előző évivel ellentétben azonban nem az Eötvös utca, hanem – az Egerszeg Fesztiválhoz hasonlóan – a Széchenyi tér és a Kossuth utca ad majd otthont az eseménynek.

Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Kft. vezetője, a rendezvény szervezője elmondta: a program ideje alatt ismét benépesül a belváros, átadva a helyet borászoknak, ételárusoknak, pálinkaházaknak, kézműveseknek. A tavaszi fesztivál mintájára ismét nagyszínpad épül a Széchenyi téren, a mozi előtt.

A Kossuth utcán, egészen a Dísz tér sarkáig pedig bor utca várja majd a kóstolni, mulatni vágyókat. Összesen tíz – jobbára zalai – borászt és három pálinkaházat hívtak meg a fesztiválra. Zala megye legnevesebb borászai képviseltetik magukat.

A szervezők olyan műsort igyekeztek összeállítani, ami vonzza a közönséget. Sor kerül igazi szüreti felvonulásra, borversenyre és természetesen koncertekre. Szeptember első hétvégéjén fellép Roy és Ádám, Hevesi Tamás, a Crystal és a Madarak, a tőlük megszokott házibuli-hangulattal.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: