keresés a weboldalon

Szüreti vigadalom

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szüreti vigadalom

2007 október 15 - hétfő
A borról, a szüreti hagyományról szólt a hétvége a Göcseji Falumúzeumban. Munkabemutatók – kosárfonás, fafaragás, csuhéfonás -, játszóház és folklórműsor várta az érdeklődőket, a portákon népi együttesek zenéltek. A színpadon a Borbarát Hölgyeknek, hagyományőrző táncegyütteseknek, népdalköröknek tapsolhatott a közönség.

Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében méltatta a hagyományőrző programokat, és mint fogalmazott, mindig öröm ilyen kulturális rendezvényeken részt venni. A jövőben is folytatni kell a hagyományokat bemutató eseményeket, és ehhez a megye – az ismert nehézségek ellenére is – mindig partner lesz.

A múzeumi szemléletváltásról, a közgyűjtemények új szerepéről beszélt dr. Vigh Annamária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezetője. „A múzeumok ne csak a múltról szóljanak, hanem a máról, a mostani életünkről is és hagyományaink őrzéséről. A szüreti rendezvény a falumúzeumban erről szól” – fogalmazott, és hozzátette: a múzeumok nyissák ki kapuikat, és fogadjanak be minél több rendezvényt. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: