keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Szurkolói ankéton tájékoztatták a ZTE FC híveit (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szurkolói ankéton tájékoztatták a ZTE FC híveit (Videó)

2014 március 05 - szerda
Nyugodt hangulatban telt a szurkolói ankét, amelyre a ZTE FC a kezdődő tavaszi szezon előtt várta a drukkereket. Ez annak is köszönhető volt, hogy hosszú idő után eldőlt: Megmenekül a több mint 300 milliós adóssággal küzdő klub, amelynek a város lesz a tulajdonosa egy gazdasági társaság formájában.

Nincs titok, a szurkolók mindent tudhatnak, átláthatóan szeretnék intézni a város egyik legnagyobb értékének számító klub ügyeit – mondta Gyutai Csaba. A polgármester hozzátette, hogy az elmúlt években, ebben a tekintetben kerülték a nyilvánosságot, de ezen változtatni kell.

Ennek érdekében befektetőket fognak keresni, a város számára pedig fent szeretnének tartani 25+1%-nyi tulajdonrészt. Első lépésben viszont létrehoznak egy gazdasági társaságot, amely a hiány kezelésére városi kezességvállalással vehet fel 300 milliós hitelt. A csapat vezetőedzője, Lendvai Miklós elmondta, hogy nagyon nehéz volt a munka abban az időszakban, amikor nem kaptak fizetést a játékosok. A mindennapi gondok elterelték a focisták figyelmét és ez nem segítette a felkészülést.

Az ankéton elmondták, hogy a keretben 13 saját nevelésű játékos van, amire büszke lehet a klub. Mint elhangzott, a folytatásban is erre kell építeni, hogy az utánpótlásban szereplő félezer fiatalnak legyen motivációja, legyen miért dolgoznia. A szurkolókat kérték, hogy a bajnoki folytatásban álljanak a csapat, az itt maradt játékosok mellé.

N.Zs./T.S.

Tartalom megosztása: