keresés a weboldalon

Tájékozódhattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájékozódhattak (Videó)

2017 január 14 - szombat
Több, mint 600 középiskolás diák vett részt a Pannon Egyetem hagyományos nyílt napján. A rendezvényen a felsőoktatási intézmény valamennyi képzési kínálatával megismerkedhettek az érdeklődők. Bemutatkozott többek között a Gazdaságtudományi, a Műszaki Informatikai, a Georgikon, valamint a Mérnöki kar.

Pintér Krisztián és Pokorádi Nóra egy nagyatádi középiskolából érkeztek. A fiatalok a zalaegerszegi intézményről csak pozitív véleményeket hallottak.

Pintér Krisztián:

Pokorádi Nóra:

A diákok az eseményen információt szerezhettek a duális képzés előnyeiről. Megismerkedhettek például azokkal a partnerintézményekkel, melyek már tanulmányaik alatt munkalehetőséget kínálnak. Emellett a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés adta lehetőségekről is tájékozódhattak – mondta dr. Németh Sándor, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának oktatási és akkrdetációs dékánhelyettese.

Hiányszakma lévén az itt tanuló hallgatók önkormányzati ösztöndíjban részesülhetnek – hangsúlyozta a rendezvényen Balaicz Zoltán. A polgármester hozzátette: Zalaegerszegen az elmúlt két évben több mint 3000 új munkahely jött létre. Ez a növekvő tendencia várhatóan idén sem változik, a jól képzett mérnök szakemberekre pedig mindig szükség van.

V.D./Cs.M.

Tartalom megosztása: