keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Tájékoztató a közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájékoztató a közgyűlés után (Videó)

2011 december 22 - csütörtök
49 napirendi pontot tárgyalt szerdai ülésén Zalaegerszeg közgyűlése.Többek között döntöttek a Zalaegerszegi Innovációs, valamint a Kultúra Mecénása Díjakról. A további részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót.

Sikeres évet zártak a városi tulajdonban lévő cégek- jövőre közel 3,5 milliárdos eredményre számítanak. Januártól új vezetője lesz a Városfejlesztő Zrt.-nek Oláh Gábor személyében, aki a jövőben a munkahelyteremtésre és megtartásra fekteti majd a hangsúlyt. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság élére a közgyűlés Prok József rendőr alezredest, a keszthelyi kapitányság vezetőjét választotta. A Zala-Depo vezetésében nem történt változás, a következő 3 évben is Gecse László irányítja a céget. A közgyűlésen egyebek mellett a Kossuth utca sétálóutcává alakítása is napirendre került. Doszpoth Attila alpolgármester elmondta az önkormányzat 10 millió forintot fog biztosítani az sétálóutca megvalósíthatósági tervének kidolgozására.

A közgyűlés eldöntötte jövőre a kinti medencék üzemeletetése nélkül működik majd a városi strand, hacsak március közepéig nem találnak pályázati forrást a felújításokra. Doszpoth Attila alpolgármester kiegyensúlyozottnak tartotta a városgazdálkodását.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program segítségével jövőre nyertes pályázat esetén az inkubátorház terültét kétszeresére növelnék, így további fiatal vállalkozóknak biztosítanak majd korszerű infrastruktúrát. Pályázat segítségével fejlesztenék az Űrhajós úti bölcsődet, amihez a város nyertes pályázat esetén több mint 24 millió forint önerőt biztosít majd.

DZsu/BP

Tartalom megosztása: