keresés a weboldalon

Tájékoztattak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájékoztattak (Videó)

2018 október 17 - szerda
Civileknek tartottak információs napot. Az országos roadshow keretében az érintett szervezetek képviselőit a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai tájékoztatták.

A többszáz meghívott között a szervezők a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének zalai szervezetét is invitálták az eseményre. Köpör István elnök és Jónás Zsófia jelnyelvi tolmács élt a lehetőséggel.

Az eseményen egyebek mellett szó volt a civil törvény újdonságairól, illetve a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtható pályázatokról. Változás, hogy eddig működésre és szakmai programokhoz kérhettek segítséget, most gyorsított eljárású támogatást is igénybe vehetnek a szervezetek – mondta Czotter Csabáné, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke.

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: a Nemzeti Együttműködési Alaphoz tavaly 17 ezren nyújtottak be pályázatot, közülük kétezren nyertek.

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzatnak megalapozott, jó kapcsolata van a helyi egyesületekkel és baráti társaságokkal.

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője előadásában a civil szféra jelentőségére hívta fel a figyelmet.

A résztvevők hallhattak még gyakran jelentkező problémákról és azok megoldásáról, illetve jogszabályi változásokról. A roadshow Veszprémben, majd Székesfehérváron folytatódott.

Sz.É./P.B.

Tartalom megosztása: