keresés a weboldalon

Tájfutás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájfutás

2016 november 04 - péntek
A Vértes déli lábainál Csákberény térségében rendezték meg a tájékozódási futók ide Egyesületi Váltóbajnokságát és az Egyéni Bajnokságát. A két bajnoki versenyen a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói is rajthoz álltak és ha már ott voltak számos sikert is elértek.

Az hétvége első napján az egyesületi váltók küzdöttek a bajnoki érmekért. A valódi egyesületi tevékenységet bemutató váltókban 5 korosztály tagjai alkottak egy csapatot. A férfi és női váltók tagjai a 14 éves kortól a felnőtt korosztályig alkotják a váltót. Mindkét mezőnyben nagyszerűen futott a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója, hiszen férfiak mezőnyében a pontszerző 8. helyen, míg a női váltó a szintén pontszerző 9. helyen érkezett célba. A nagy mezőnyben induló váltó tagjai: férfi váltó – Molnár Botond, Fekete Sámuel, Csertán András, Fekete Ágoston, Porgányi Márk, női váltó – Mázsa Zsófia, Rövid Boglárka, Bódi Doroti, Sárecz Éva, Porgányi Anna. A férfi mezőnyben a Göcsej KTFE váltója is bajnoki pontot szerzett, a 9. helyezett csapat tagjai: Fülöp Álmos, Kentelki Márton, Szalay Levente, Gond Balázs, Szőcs Attila.

A szeniorok között bajnoki címnek is örülhettek a zalaiak, pontosabban a TRIÓ Egerszeg ZTC. A női 125-ös korcsoportban Uhlir Tímea az élbolyban váltotta Bokros Andreát, aki nagyszerű futással magabiztos előnnyel indította Porgányiné Henrich Piroskát, aki stabil futással meg is tartotta az előnyt és győztesként érkezett a célba. Pontszerző 6. helyen végzett a TRIÓ Egerszeg ZTC F170-es korosztályú váltója is. Tagjai: Mitró Zoltán, Fehér Ferenc, Sárecz Lajos, Uhlir Péter.

Azonos terepen, az idei évtől első alkalommal már selejtező nélkül, egy futamban rendezték meg a sportág legrangosabb hazai bajnoki versenyét a 900 főt felvonultató Országos Nappali Egyéni Bajnokságot. A domborzatilag szabdalt, szintes terepen gyors pályákat tűztek ki a rendezők. A két zalai klub összesen 8 bajnoki érmet gyűjtött. Bertóti Regina (Göcsej KTFE) a női elit mezőnyben dobogó esélyesként állt rajthoz. Jó futással, szoros versenyben a 3. helyen végzett, mellyel idei harmadik egyéni bajnoki érmét szerezte. Az utánpótlás korosztályban Takács Szilvia (N14 – Göcsej KTFE) másodpercekkel a győzelemről lecsúszva a 2. helyen végzett. A szeniorok között az N35-ben három zalai állhatott dobogóra. Ezúttal nagy főlénnyel Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC) nyert, Császár Éva (Göcsej KTFE) és Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC) előtt. A N45-ős korcsoportban Bokros Andrea (TRIÓ Egerszeg ZTC) magabiztos versenyzéssel a bajnoki 2. helyen végzett csakúgy, mint Varga József (Göcsej KTFE) az F55-ös kategóriában. A veteránok között az F75-ben pedig Bányai Attila (TRIÓ Egerszeg ZTC) szerzett 3. helyezésével újabb bronzérmet egyesületének.

További jobb zalai eredmények:
N18 – 4. Takács Orsolya (Göcsej KTFE), 8. Porgányi Anna (TRIÓ Egerszeg ZTC)
F20 – 4. Porgányi Márk (TRIÓ Egerszeg ZTC), 5. Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC),
F40 – 8. Sárecz Lajos (TRIÓ Egerszeg ZTC)
N35 – 5. Kaufmann Brigitta (TRIÓ Egerszeg ZTC)

Jóna István

Tartalom megosztása: