keresés a weboldalon

Tájfutó Sprint Váltó országos bajnokság Mátrafüreden, zalai főszereplőkkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tájfutó Sprint Váltó országos bajnokság Mátrafüreden, zalai főszereplőkkel

2016 október 14 - péntek
Mátrafüreden rendezték a tájékozódási futók idei Sprint Váltó Országos Bajnokságát. A sportág legfiatalabb bajnoki versenyét harmadik alkalommal rendezték meg, de népszerűségét igazolja, hogy a 7 kategóriába összesen 200 váltó nevezett.

A sok pontos pályákat Mátrafüred üdülőövezetében tűzték ki, ahol változatos terepen izgalmas és szoros versenyekben dőltek el a magyar bajnoki helyezések. A zalai egyesületek is több váltóval álltak rajthoz, köztük a TRIÓ Egerszeg ZTC is, mely a mezőnyben egyedüliként minden kategóriában tudott csapatokat kiállítani. Az összevont korosztályi kategóriákban vegyes összeállításban (férfi-női), kategóriánként több csapatot is indíthattak az egyesületek.

A felnőtt elit korosztályban (30 váltó) a TRIÓ Egerszeg ZTC fiatal váltója (Sárecz Éva, Fekete Ágoston, Kiss Kornél, Porgányi Anna) szoros versenyben az előkelő 7. helyen végzett, míg ugyan itt a Göcsej KTFE csapata a 8. helyen futott célba. Az ifjúsági korosztályban (30) a bajnoki pontokat érő 8. helyen végzett a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata, Simon Cintia, Fekete Sámuel, Csertán András és Dely Virág Anna összeállításban. Szintén az ifjúságiak mezőnyében a Göcsej KTFE váltója a 11. helyen zárt. A szeniorok között a 105-ös korcsoportban (21) a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója immár harmadszor is bajnoki dobogóra állhatott, hiszen az Uhlir Péter, Uhlir Tímea, Sárecz Lajos összeállítású csapat ezúttal is nagyszerűen versenyzett, és mint korábban most a 2. helyen végeztek. A 135-ös korcsoport (44) viszont zalai csatát hozott, ahol is a Göcsej KTFE váltója (Mézes Tibor Sólyom, Császár Éva, Varga József) végig az élbolyban haladva nagyszerű futásokkal magyar bajnoki címet szerzett. A TRIÓ Egerszeg ZTC váltója (Fehér Ferenc, Bokros Andrea, Mitró Zoltán) szoros versenyben a 3. helyet szerezte meg. Pontszerző, 5. helyen végzett a legmagasabb kategóriában (195-ös korcsoport) TRIÓ Egerszeg ZTC csapata, Horváth Zoltán, Bányai Attila és Erdősné Németh Ágnes összeállításban futó váltója.

Jóna István

 

 

 

 

 

 

 

Tartalom megosztása: