keresés a weboldalon

Takarékos rajzpályázat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Takarékos rajzpályázat

2010 november 20 - szombat
A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet „Így takarékoskodok én” címmel rajzpályázatot hirdetett szeptember végén egy hónapos beküldési határidővel a megye általános iskolásainak. Életkor szerint két kategóriában lehetett nevezni, 6 – 10, illetve 11 – 14 éves korig. Kellemes meglepetésként, több mint 400 munkát küldtek be a diákok. A négytagú zsűrit rajztanárok, köztük Bedő Sándor nyugdíjas szakfelügyelő alkották. A díjak pedig értékes elektronikus eszközök voltak.

A dobogósok ajándékait „házhoz” vitték a takarékszövetkezet munkatársai. Felvételünk az Eötvös Székhelyiskolában készült, ahol három tanuló is a díjazottak közé került. Így Németh Kinga, aki 7 évesen a kategória első helyezését érdemelte ki a „Malacom van! Tudok takarékoskodni” című rajzzal.

Ugyanebben a kategóriában a szintén 7 éves Rékli Bíbor megosztott harmadik helyen végzett „Fontold meg, mire költesz” című alkotásával. A másik korcsoporton belül pedig Marján Vanessza (13 év) megosztott második helyezést kapott „Így takarékoskodok én” című munkájával. A felkészítők Horváthné Sümegi Mária tanító, illetve Düh Lászlóné tanárnő voltak.

A többi helyezett: Nótár Máté, Simon Franciska (Bak), Lukács Anna (Nagykanizsa, Zrínyi Miklós Általános Iskola), Barna László (Pölöske), Légler Imre (Zalabér), Szabó Ádám Tamás (Miklósfa). A nagykanizsai Zrínyi Miklós Általános Iskolának ítélte a zsűri a második kategória első helyezését, illetve a legtöbb rajzot a Göcsej Kapuja ÁMK (Bak) küldte be a pályázatra.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: