keresés a weboldalon

Találkozás Szombathelyi Tamás olimpikonnal (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Találkozás Szombathelyi Tamás olimpikonnal (Diákújság pályázat)

2012 május 18 - péntek
A Coop áruházlánc a Londonban megrendezendő olimpia előtt az ország különböző helyszínein találkozókat szervezett, ahol a sportiskolák tanulói olimpikonokkal beszélgethettek.

Az egyik helyszín Zalaegerszeg volt, s sportiskola lévén a mi iskolánk, a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola tanulói részesültek abban a kitüntetésben, hogy találkozhattak Szombathelyi Tamás öttusázóval.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy mi adhattuk át az iskola tanulói által aláírt szalagot, amely majd – a többi, más városokban aláírt szalagokkal együtt – arra az olimpiai zászlóra kerül, amely alatt a londoni olimpián szereplő magyar sportolók esküt tesznek.

Kérdéseket tehettünk fel a kiváló sportolónak, így sok érdekes dolgot megtudtunk Róla és sportágáról. Például, hogy egész családja sportolt, nem véletlenül kezdett el Ő is, ám kezdetben triatlonozni. Kiderült, hogy kiválóan lő, hiszen otthon gyakorolva eltalált festményt, vázát, szekrényt, amin mi jót nevettünk. Így áttért az öttusára.
 

Megtudtuk, hogy a sportág öt versenyszámból: futásból, úszásból, lovaglásból, lövészetből és vívásból áll. Nagyon nagy koncentrációra és kitartó munkára van szükség ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjen el egy sportoló. A naponta 3-4 edzés nagyon fárasztó lehet!
 
Beszélgetésünk végén az olimpikon mindenkinek osztott autogramot. Ez a találkozás felejthetetlen élmény volt számunkra.

Polgár Attila és Mészáros Máté 7. a
Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola 

Tartalom megosztása: