keresés a weboldalon

Talán megússzuk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Talán megússzuk

2006 április 18 - kedd
Az elmúlt hetekben kismértékben ugyan, de emelkedett hazánkban az influenzás megbetegedések száma. Zalában is kisebb növekedést mutatnak az adatok, de nagyobb számú megbetegedést nem tapasztaltak a megyében.

Dr. Kvarda Attila megyei tiszti főorvos érdeklődésünkre elmondta: a megyében továbbra is figyelőszolgálatot működtetnek, melynek segítségével a 13. héten 23 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak. Mindez a 12. heti adatokhoz képest kisebb emelkedést jelent, de tömeges megbetegedés szerencsére nincs Zalában. A szakemberek egyébként az influenza B-vírusát mutatták ki megyénkben, a megbetegedések pedig a középkorosztály képviselői között jelentkeztek. A megyei tiszti főorvostól megtudtuk, a kisdedek és a 60 év feletti lakosok körében nem tapasztaltak megbetegedést. Ennek egyik oka az lehet, hogy a 60 felettiek között sokan oltatták be magukat védőoltással.

Összességében elmondható, Zalában egyelőre alacsony az influenzaszerű megbetegedések száma, azaz könnyen előfordulhat, hogy ebben az esztendőben megússzuk a nagyobb megbetegedéssel járó influenzajárványt. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: