keresés a weboldalon

Talent show

Zalaegerszeg címer
Hírek

Talent show

2014 május 22 - csütörtök
Idén – szinte hihetetlen, de igaz!- huszonkettedik alkalommal rendeztük meg az idegen nyelvi „Ki mit tud ?” versenyünket. Modern neve immár „TALENT SHOW”.

Szép hagyománya iskolánknak, hogy évente egyszer lehetőséget nyújt a németül tanuló diákoknak: mutassák meg, mérjék össze tudásukat német nyelven.

Három kategóriában versenyeznek a tanulók. Ének-zene, vers-próza és színjáték. Nyolc iskola németeseit, egyéni és csoportos versenyzőit láttuk vendégül ezúttal.

A nyitódalt iskolánk két tanítási nyelvű tanulói énekelték „Sag mir, wo die Blumen sind” –azaz „Hova tűnt a sok virág?”- szólt minden idők egyik leghíresebb békedala. 25 évvel ezelőtt dőlt le ugyanis a hírhedt berlini fal, ami jelképe volt Európa megosztottságának. Németország békés újraegyesítése példa lehet ma is: a problémák megoldása sosem a fegyverekben rejlik.

Igazgató úr megnyitó gondolatai után aztán elindult a versengés! Lelkes harmadikosoktól egészen a nyolcadikosokig léptek fel versenyzők. Sok humoros, vicces jeleneten nevettünk. Elgondolkodtató verseket és színvonalasan előadott dalokat hallottunk. A zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Végül megszülettek az eredmények. Mindenki emléklappal, a dobogósok oklevéllel, könyvvel, egyéb ajándékokkal távoztak. A legszerencsésebbek a különdíjasok voltak: tortát nyertek!

Köszönjük tanárainknak a felkészítést, a dal betanítását – társaimmal lelkesen énekeltünk. Némettanáraink mindent megtettek a verseny sikeres lebonyolításáért, izgultak a versenyzőkért. Tanárnőm, Sabján Jutka néni volt idén is a rendezvény főszervezője, mi is segítettünk neki, amiben tudtunk. Én nagyon élveztem a TALENT SHOW-t! Megfogadtuk: jövőre ismételünk!

Salamon Barnabás 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: