keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Támogatás kollégium-felújításra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Támogatás kollégium-felújításra

2004 október 07 - csütörtök
A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány 500 ezer forinttal támogatta a Városi Középiskolai Kollégium felújítását, jelentették be a közalapítvány legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Balaicz Zoltán, a közalapítvány igazgatója elmondta: az idei tanévre a középiskolás diákok mellett 100 főiskolás hallgató is helyet kapott ebben a kollégiumban, ezért a felsőoktatást patronáló közalapítvány félmillió forinttal támogatta az intézményben az új szobák kialakítását, az internetkapcsolat kiépítését, valamint a villanyhálózat korszerűsítését. Emellett az alapítvány 300 ezer forintotot ítélt oda a Pénzügyi és Számviteli Főiskola könyvtárfejlesztésére. Megtudtuk, ebből a pénzösszegből nyelvkönyveket, szótárakat, illetve az alapozó és kiegészítő tantárgyakhoz szükséges szakirodalmakat vásárol az intézmény. A támogatásért cserébe – amelyről szóló megállapodást ünnepélyesen Balaicz Zoltán és dr. Tóth József, a főiskola igazgatója aláírt a sajtótájékoztatót követően – a műszaki főiskolás hallgatók és oktatók ezután díjmentesen iratkozhatnak be a könyvtárba.
Dr. Tóth József beszámolt a tanévkezdés utáni első hónap tapasztalatairól, valamint a főiskola jövőbeni terveiről. Az igazgató kiemelte: sok új tantárgy szerepel a képzési palettájukon, s ennek köszönhetően továbbra is jól hasznosítható tudással vértezik fel a hallgatókat. Elhangzott, a karrá válás folyamata a végső stádiumba ért és az intézmény vezetői még ebben a hónapban be kívánják nyújtani az erről szóló végleges dokumentumot az illetékes szervekhez.
Dr. Tóth József hozzátette, az elkövetkezendő időszakban szeretne a főiskola szorosabb kapcsolatot kiépíteni a szomszédos országokkal, s ennek keretében akár szlovén és szlovák hallgatókat is fogadnának a PSZF-n. A tervek szerint a jövőben az egyes gazdasági területeket érintő képzéseket, valamint továbbképzéseket is szerveznek a főiskolán, ahol a résztvevők speciális ismeretekhez juthatnának hozzá, hangsúlyozta az igazgató.

Tartalom megosztása: