keresés a weboldalon

Támogatáshoz juthatnak a vállalkozások Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Támogatáshoz juthatnak a vállalkozások Zalaegerszegen (Videó)

2016 január 20 - szerda
Változtak az EKD, azaz az egyedi kormánydöntéssel kapható támogatások feltételei. Ezek jelentős része Vas, Zala és Veszprém megyére vonatkozik. A módosításnak köszönhetően Zalaegerszegen is több vállalkozó juthat segítséghez.

Az egyedi kormánydöntéssel kapható támogatásokat 2004 óta lehet igényelni. A kormány azzal a céllal segíti a vállalkozásokat, hogy minél több nagy beruházás valósulhasson meg az országban. Az EKD-támogatás korábbi feltételeinek Zalaegerszegen még az olyan nagyvállalatok, mint az Edelmann sem feleltek meg. A megyeszékhely önkormányzata ezt jelezte Szijjártó Péter miniszternek. Ennek köszönhetően Zalában például a munkahelyteremtésre irányuló feltételek kedvezően változtak – tudtuk meg Balaicz Zoltán polgármestertől.

Míg korábban minimum 20 millió eurós beruházást kellett megvalósítani, úgy hogy a cég vállalta 100 munkahely teremtését, most elegendő 10 millió euró és 50 új munkahely létrehozása. A kedvezmény iránt várhatóan nagy lesz a kereslet a megyeszékhelyen.

Az EKD-támogatás változása Zala mellett Vas és Veszprém megyét is érinti, amitől a régió vezetői a gazdaság élénkülését remélik.

DZsu/Cs.M.

Tartalom megosztása: