keresés a weboldalon

Támogatják a munkáltatókat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Támogatják a munkáltatókat (Videó)

2016 június 23 - csütörtök
Fejlesztési Iroda nyílik Zalaegerszegen, melynek egyik fő feladata a munkaerőpiac élénkítése lesz. A Területi Operatív Program forrásából képzésekre és a munkáltatók támogatásra több mint 900 millió forintot fordít a város.

Az új létesítményben július elsejétől 3 szakember segíti majd a vállalkozásokat. Feladatuk, hogy tanácsokkal lássák el a helyi cégeket, miközben felmérik a munkaerőigényüket is. A begyűjtött információk alapján olyan képzéseket állítanak össze, amelyekre aztán szükség is lesz.

– Jelenleg 3 százalék körüli a munkanélküliség Zalaegerszegen – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Az iroda munkatársai 120 helyi vállalkozót keresnek fel azért, hogy szorosabb szakmai kapcsolatot alakítsanak ki velük. Összeállítanak egy adatbázist is, amely átláthatóvá teszi a megyeszékhelyi vállalkozások által benyújtott pályázatokat – tudtuk meg Aladi Gusztávtól, a Kontakt Humán Nonprofit Kft. igazgatójától.

A rendezvényen Balaicz Zoltán azt mondta: tavaly 1800 új munkahely jött létre a városban, amit idén további ezerrel szeretnének megtoldani. A polgármester bemutatta azt az oklevelet, melyben országosan is elismerik a megyeszékhely gazdaságélénkítő tevékenységét. Ezt bizonyítja, hogy a Nemzeti Befektetési ügynökség Zalaegerszegnek ítélte a Befektetőbarát település címet.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: