keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Támogatókat várnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Támogatókat várnak

2005 június 28 - kedd
A „Bogáncs” kiemelkedően közhasznú állatvédő egyesület tartja fenn az 1999 óta működő zalaegerszegi állatmenhelyt. Az elmúlt héten az egyesület tagjai úgy döntöttek, olyan elnökre van szükség, aki képes menedzselni, támogatókat, adakozókat keresni az egyesület számára, hogy ezen keresztül is fejleszteni tudják a Kanizsai út melletti Csilla-dűlőben kialakított száz férőhelyes kutyamenhelyt.

–  Elsősorban a körülményeken szeretnénk változtatni, ehhez pedig pénzre van szükség – mondja Varsóczy Judit, az egyesület elnöke. – Az a célunk, hogy minél több vállalkozást és magánembert is meg tudjunk szólítani és kérni, hogy támogassák az állatmenhelyt. Az ott élő kutyák számára komfortosabb, kényelmesebb otthont szeretnénk kialakítani. Jelen pillanatban az egyesületnek közel 60 rendes tagja van, de várjuk a pártoló tagokat is, azokat, akik szeretik a kutyákat, és nem mindegy nekik, hogy az elhagyott, családból kitett állatok milyen körülmények között élnek.    

– Milyen változások várhatók?
– Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy napellenzőt építsünk ki, mivel kicsik a kutyaházak, és az állatok kénytelenek a tűző napon lenni egész nap. Szükségük lenne árnyékra. Betonozni is kellene, mégpedig a kutyaházak közötti földes részt. Ez higiéniás szempontból is fontos lenne. Szeretnénk újabb kutyaházakat építeni, és kialakítani egy „lábadozót” a frissen műtött állatok számára. Terveinkben szerepel továbbá, hogy az állatok otthonának egy része tetőt kapjon. Bízunk abban, hogy munkánkhoz kapunk segítséget a kutyákat szerető zalaegerszegiektől.
– Mennyi pénzből tartható fenn egy évben a menhely? Kik a segítők?
– Évente 10 millió forintra lenne szükség az állatok teljes ellátáshoz, az étkeztetéstől az orvosi ellátásig. Az elmúlt évben az egyszázalékos felajánlásokból több mint 2 millió forint jött össze, ezenkívül a tagdíj áll rendelkezésünkre. Az étkeztetésben a legnagyobb szerepet a BOV vállalja, a cég egy évben közel 3,5 millió forint értékben juttat élelmet az állatoknak, és több magánszemély segít különböző adományokkal. Szeretnénk felvenni a kapcsolatot külföldi állatmenhelyekkel, és  figyeljük a pályázati kiírásokat is, hátha sikerül ezen keresztül is pénzhez jutni. Mindez segítené a menhelyen élő állatok életkörülményeit.

Varsóczy Judit hozzátette: már eddig is több kiskutya talált gazdát, remélik, így lesz ez a jövőben is. Látogassanak ki minél többen a Csilla- dűlőbe, fogadjanak örökbe egy-egy állatot, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy hazaviszik. Csupán annyit, hogy a kiválasztottat rendszeresen látogatják, megsétáltatják, szeretetet nyújtanak az elhagyott kutyusoknak.

Tartalom megosztása: