keresés a weboldalon

Tánc után szerelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tánc után szerelem

2006 június 30 - péntek
Szent Iván napján a Göcseji Múzeum egészen hajnalig várta színes műsorokkal és műhelybemutatókkal a látogatókat. Olyan jó hangulat volt, és olyan sokan voltak, hogy hajnali fél kettőkor, a kiállítás zárásakor is akadtak lelkes érdeklődők, akik szerették volna még végigjárni a termeket. Pedig az éjszaka a szerelemről szólt.

A múzeumok éjszakáját tavaly rendezték meg először a városban, s akkor a szervezők elhatározták, hogy minden évben valamilyen téma köré építik fel a rendezvényt. Akkor a „tánc” volt a lényeg, egy éppen Zalaegerszegen állomásozó időszaki kiállítás apropóján, most pedig hasonló megfontolásból a szerelemre esett a választás. Május óta látható a „Kettő egy pár” – Udvarlás, szerelem, esküvő a 20. században című tárlat, ami megadta a mostani éjszaka alaphangulatát.

Amihez néhány szerelmes vers is társult Pap Lujza színművész előadásában.
Kostyál László igazgatóhelyettes úgy érzi, hogy az est csúcspontja a Sebő Együttes koncertje és a Zalai Táncegyüttes „Eladó a mennyasszony” című műsora volt, amit késő este táncház is követett. A múzeum munkatársai számára azért a szórakozáson túl munka is akadt bőven. Volt folyamatos tárlatvezetés, dolgoztak a restaurátorok és rajzolók. A gyerekek pedig este tíz óráig nemezelhettek, és szőhettek, ha akartak. Ha meg nem, akkor még mindig ott volt a műtermi fotózás, Zóka Gyula segítségével ugyanis mindenki lefotóztathatta magát korhű ruhába bújva.

Kostyál László elmondta, hogy az országos tervekhez igazodva idén belépőt is szedtek a rendezvényre, ám ez egyáltalán nem látszott a látogatók számán. Sőt, az emiatt „elkerített” előtér még igazi akadálynak se bizonyult, mert nagyon hangulatossá varázsolta a múzeum előtti kis teret, ahol kellemes környezetben lehetett a szabadtéri programokat megnézni.

Hogy jövőre mi lesz a téma Szent Iván éjjelén, azt még nem tudni, de az biztos, hogy a „tánc” és a „szerelem” után még jöhetnek izgalmas dolgok. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: