keresés a weboldalon

Tanévnyitó az „egészségügyin” (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tanévnyitó az „egészségügyin” (Videó)

2012 szeptember 03 - hétfő
Hétfőn tartotta tanévnyitó ünnepségét a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának zalaegerszegi képzési központjában. Mindenekelőtt gyógytornász szakon több mint 140 elsőéves kezdi meg tanulmányait.

A Pécsi Tudományegyetem Közép-Európa egyik legrégebbi egyeteme, elődjének megalapítását 1367-ben kezdeményezte Nagy Lajos király – mondta köszöntőjében dr. Oláh András dékánhelyettes, hozzátéve: az egészségtudományi kar ugyan jóval fiatalabb, de számos képzési formát az országban itt vezettek be először.

A mai tanévnyitón a korábbi évekhez képest sokkal többen voltak: az 2010-es mélypont után jelentősen megnőtt a hallgatók száma. A zalaegerszegi képzés népszerűségét többek között az magyarázza, hogy mind a megyei kórház, mind a környékbeli gyógyturisztikai létesítmények jó munkalehetőségeket jelentenek – mondta dr. Csidei Irén igazgató.

Új szakirányt idén nem indítottak, de már folynak az előkészületek – hogy pontosan mivel bővül majd az oktatási kínálat, arról Csidei Irén nem árult el részleteket.

Balaicz Zoltán alpolgármester szerint az elsőévesek növekvő létszáma annak is köszönhető, hogy a kormányzat kiemelten preferálja az egészségügyi szakemberek képzését, és a mostani létszámot akár tovább is lehet növelni.

Már csak BGF gazdaságtudományi karának évnyitója van hátra – ott szeptember 10-én tartják meg az ünnepséget. A főiskolai-egyetemi élet egyik legvidámabb eseményére, a városi gólyaavatóra a hónap végén kerül sor.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: