keresés a weboldalon

Tanévnyitó és díjátadás a Csány szakközépiskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tanévnyitó és díjátadás a Csány szakközépiskolában (Videó)

2011 szeptember 01 - csütörtök
Az iskolák többségében szerdán már megtartották a tanévnyitókat, és ma megkezdődött a tanítás. A Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában azonban – talán hogy még egy utolsó délutánt kapjanak a diákok – csak szeptember 1-én, az első órában rendezték meg az évkezdő ünnepséget. Egyúttal – most először – átadták az Udvardy Ignác-díjat, amelyet a Csány előd-iskolájának első igazgatójáról neveztek el, és amelyet dédunokája alapított.

Ebben a tanévben 400 diák kezdi meg a tanévet iskolánkban, ami nagy örömünkre azt jelzi, hogy élénk az érdeklődés a Csány iránt – mondta Rigó Csabáné igazgató. – Idén még nem, de jövőre új képzéseket is elindítunk.

Az ünnepélyes tanévnyitó után egy másik ünnepség következett: idén először átadták az Udvardy Ignác-díjat, amelyet dédunokája, a Magyar Televízió szerkesztő-dramarurgja, László Jánosné Vida Margit alapított. Udvardy Ignác volt a Csány elődjének, az 1874-ben megnyílt Zalaegerszegi Polgári Fiúiskolának első igazgatója és számos szakmai és közéleti testületben töltött be vezető funkciókat. A tervek szerint Zalaegerszegen utcát is elneveznek róla. A díjat a diákok és a tantestület szavazatai alapján ítélik oda – elsőként Hegyi Lászlóné kapta, aki 36 éve tanít a Csányban. Az elismerést szakközépiskola előző igazgatója, Molnár Ernő adta át. A Hegyi Lászlónéval készített interjút a következő videón tekinthetik meg.

Az Udvardy-díjat ezentúl mindig ballagáskor adják majd át – a diákoknak pedig szeptember 1-től még 41 hétig mindig reggel nyolckor csöngetnek be…

Yr/N.G.

Tartalom megosztása: