keresés a weboldalon

Tanévnyitó konferencia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tanévnyitó konferencia (Videó)

2018 szeptember 04 - kedd
Megtartották Zalaegerszegen is a hagyományos szakmai tanévnyitó konferenciát. Itt a megye intézményvezetői tájékozódhattak az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ fő feladatairól valamint a köznevelési rendszer fejlesztéseiről is.

Hétfőn országszerte közel másfél millió diák ült iskolapadba. Zalaegerszegen 10 általános és 8 középiskolában szólalt meg egyszerre az első óra kezdetét jelző csengő. Kedden pedig a megye oktatási intézményeinek vezetői kaptak tájékoztatást többek között a tankönyvfejlesztésről, a digitalizációról illetve a tanév új szabályairól. Ezekről Sipos Imre, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója tájékoztatta a pedagógusokat.

A főigazgató emellett kiemelte a különböző témaheteket, valamint felhívta a figyelmet a határtalanul és a hangszercsere programok fontosságára. A konferencián továbbá szó volt a taneszköz-fejlesztésről, a pedagógus továbbképzésről és a digitális gyermekvédelmi stratégiáról. A résztvevők továbbá az Oktatási Hivatal szakmai ügyintézéséről is tájékozódhattak.

Dr. Gloviczki Zoltán, a Oktatási Hivatal elnöke hangsúlyozta: a pedagógiai szaktanácsadásban is jelentős sikereket értek el.

Gy.A./I.G.

Tartalom megosztása: