keresés a weboldalon

Tankerületi tanévnyitó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tankerületi tanévnyitó (Videó)

2014 szeptember 04 - csütörtök
Közel ezerötszáz általános és középiskolás elsős kezdte el a tanévet Zalaegerszegen. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kerületi tanévnyitó konferenciáján részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta: a kormányzat célja, hogy minden tanuló egyenlő esélyekkel vegyen részt a közoktatásban.

Az Öveges iskola tanulóinak produkciójával köszöntötték a zalaegerszegi általános és középiskolák vezetőit, pedagógusait.

Pácsonyi Imre tankerületi igazgató elmondta: minden iskolában zökkenőmentesen indult tanév. Idén 530 általános és 930 középiskolás elsős diák kezdte el tanulmányait. A tankerület munkáját a Nemzeti Pedagógus Kar és a megyei Pedagógiai Szakszolgálat is segíti.

Idén tornaterem és tanuszoda fejlesztésekre 3-3 milliárd forintot fordít a kormányzat. Az elsős és a másodikos tanulók most is ingyen kapják a tankönyvet. Más évfolyamokban a szociálisan rászorulók kedvezményesen, vagy térítésmentesen jutnak hozzá. A kormány célja, hogy minden kisgyerek egyenlő eséllyel induljon – hangsúlyozta Czunyiné dr. Bertalan Judit, közoktatásért felelős államtitkár.

A tankerületek kialakításával az iskolák állami fenntartás alá kerültek. A város, mint üzemeltető vesz részt működtetésükben. Az intézmények fejlesztésére most is jelentős összeget biztosít az önkormányzat – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.

A közoktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: ebben az évben is folytatódik, a pedagógusbérek emelése.

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: