keresés a weboldalon

Taroltak a hazaiak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Taroltak a hazaiak

2009 április 29 - szerda
„Landorhegyi Sportiskolai Napok” néven több napos rendezvény helyszíne volt a Landorhegyi és Pais Dezső Általános Iskola. A zalai sportolókon kívül a környező megyeszékhelyekről is érkeztek résztvevők, a választható sportágak pedig az úszás, az atlétika, a futball, a tenisz és a kosárlabda voltak.

A programot a Pais tagiskolában a 2-4. évfolyamosok számára meghirdetett úszóverseny nyitotta. Közel 80 diák vett részt a gyors- és hátúszásból, valamint váltó számokból álló versenyen. Az úszásoktatás terén előnyt élvező hazai diákoknál maradt a kupa, ahogy szinte minden évben.

Őket követte a Liszt és az Öveges-iskola csapata a dobogón. Atlétikában a 11 – 12 évesek küzdöttek egymással. Itt szintén hazai győzelem született, a landorhegyisek a szombathelyieket és a kaposváriakat sorolták maguk mögé a díjkiosztón. A labdarúgásban is a rendező iskola bizonyult a legjobbnak a két korcsoportban meghirdetett tornán.

Dobogósok lettek még a Petőfi iskola tanulói és a Hévízről érkezett diákok. Teniszben a Landorhegyi-iskola és a Kölcsey-gimnázium tanulói voltak a legeredményesebbek. A kosárlabdatornát az 1997-ben született gyermekek számára hirdették meg.

Helyezések: 1. Körmend csapata, 2. Eötvös-iskola, 3.Nagykanizsa csapata. A több napos verseny rendezésébe bekapcsolódott a ZALASZÁM ZAC, a Zala Megyei Atlétikai Szövetség és a ZTE KK is. Közel 400 versenyző vett részt a programon, akik mindegyike egy, a rendező iskola logójával ellátott pólót is kapott ajándékba.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: