keresés a weboldalon

Társadalmi munkában készül a focipálya: Visszakapják a diákok a ruhagyár pályáját

Zalaegerszeg címer
Hírek

Társadalmi munkában készül a focipálya: Visszakapják a diákok a ruhagyár pályáját

2011 június 15 - szerda
Ismét használhatják a diákok az egykori ruhagyár sportpályáját. Erről állapodott meg az önkormányzat a terület jelenlegi tulajdonosával. A pályával szomszédos Landorhegyi iskola, valamint a Deák-Széchenyi Szakközépiskola tanárai és diákjai vállalták a terület rendbetételét, és a focipálya kialakítását. A munkálatok jó ütemben haladnak. Erről győződhettek meg az újságírók a helyszínen.

A város legjobb talajú labdarúgó pályája működött valaha a ruhagyár mellett. A gyár megszűnésével azonban a pálya is az enyészeté lett, idézte fel a tíz évvel ezelőtt történteket Mátai Ferenc, a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola igazgatója.

– Nagyon jó hasznát vettük ennek a pályának régen. Hiányát főként azóta érezzük, hogy sportiskola lettünk, így még nagyobb szükségünk van megfelelő minőségű edzőpályákra – mondja az igazgató. – Nemrégiben megkeresett a terület új tulajdonosa, és felajánlotta, hogyha lehetőségünk van felújítani a pályát, szívesen a rendelkezésünkre bocsátja. Nagyon megörültünk a lehetőségnek. Szerencsére az önkormányzat is mellénk állt. Megkötötték a tulajdonossal a megállapodást, mi pedig munkához láttunk. Társadalmi munkában dolgoznak a területen a tanárok, diákok, és minden sportszerető. Az önkormányzat jóvoltából a Kontakt Humán Kft. emberei megtisztították a pályát a gaztól. A Városgazdálkodási Kft. dolgozói füvet vetettek. Rengeteg munka van még, de bízunk benne, hogy sikerül létrehoznunk egy olyan minőségű futballpályát, ami nemcsak edzésekre, komolyabb mérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz.

Nagyon várják már ezt a Deák-Széchenyi Szakközépiskola sportiskolai képzésén résztvevő tanulók is.

– Számunkra is kiemelt jelentőségű, hogy folyamatosan fejlesszük a sportiskolai képzés feltételrendszerét. Újabb és újabb területeket kell meghódítani ennek érdekében – fogalmaz Rozmán Sándor, a Deák-Széchenyi SZKI igazgatója. – Nagyon örülünk a volt ruhagyári pálya adta lehetőségnek, és bízunk abban, hogy műfüves pályával is gazdagodik hamarosan intézményünk.

Balaicz Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott a sajtótájékoztatón: kiemelt feladatának tekinti a város vezetése a labdarúgóképzés feltételeinek biztosítását.

– Általános iskolai szinten a Landorhegyi Általános Iskolában, középiskolai szinten a Deák-Széchenyi Szakközépiskolában folyik sportiskolai képzés Zalaegerszegen, amelyben kiemelt szerep jut a labdarúgásnak, hiszen ezekkel az iskolákkal közösen működteti a ZTE FC a ZTE Labdarúgó Akadémiát. Ezért amikor megkeresett engem a két igazgató a volt ruhagyári területtel kapcsolatban, ígéretet tettem, hogy minden tőle telhető segítséget megad az önkormányzat a használatba vételhez. A sportiskolai képzéshez ugyanis szükség van megfelelő mennyiségű és minőségű létesítményre.

Mindez részben rendelkezésre áll, tette hozzá az alpolgármester. A Deák szakközépiskola tekintetében pályázatot nyújtott be az önkormányzat egy műfüves pálya megépítésére, a volt ruhagyár területén lévő lehetőséget pedig maximálisan ki kívánja használni a város.

– frau –

Tartalom megosztása: