keresés a weboldalon

Társasjáték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Társasjáték (Videó)

2017 június 08 - csütörtök
Tudományos konferenciákkal, koncertekkel, helytörténeti előadásokkal, köztéri alkotásokkal és kiadványokkal ünnepli az önkormányzat a város első írásos említésének 770. évfordulóját. Ehhez a sorozathoz kapcsolódik az az új társasjáték is, amit csütörtökön mutattak be a városházán az újságíróknak.

Egyszerű és könnyen érthető szabályokkal lehet haladni a táblán. Az egyik szerint a kihúzott négy kártyát követve jutunk el a megadott helyre. Cél, hogy minél hamarabb érjük el a helyi nevezetességeket.

– Fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék városukat. Ezt a célt szolgálja ez a társasjáték is – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Mészáros T. László évek óta dédelgette azt az ötletét, amit a hivatal támogatásával most megvalósíthatott. A humoros és színes grafikákat, valamit a borítót Iván Ivett rajztanár készítette, a fényképeket a fotós a saját gyűjteményéből válogatta.

Az önkormányzat tervei szerint a társasjáték hamarosan eljut a helyi óvodákba és iskolákba, amit a későbbiekben a Tourinform irodában lehet beszerezni. A szerző alkotására Keszthely is igényt tart. Mészáros T. László az ország más nevezetes helyeit hasonló módon, játékosan szeretné bemutatni a közeljövőben.

M.E./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: