keresés a weboldalon

Tartják a tempót a téren

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tartják a tempót a téren

2006 június 30 - péntek
A terveknek megfelelően június 24-én, szombaton délután megkezdődtek az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával a belvárosi szennyvíz-rekonstrukció munkálatai. Felvonultak a Széchenyi-térre a Hydrocomp Kft. munkagépei, és vasárnap 18 óráig be is fejezték azokat a teendőket, melyek mindkét forgalmi sáv lezárását igényelték. Azóta egy, az Arany Bárány Hotel felőli sávban bonyolódik a forgalom a Kossuth utca elején. Úgy tűnik, minden fennakadás nélkül zajlik. Ezt a következtetést szűrték le a város vezetői, amikor a múlt héten személyesen bejárták a munkaterületet.

– Folyamatosan ellenőrizzük a munkálatokat. Azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen tartja a kivitelező a szerződésben vállalt szigorú feltételeket. Gondolok itt a forgalom biztosítására, a szolgáltatókkal való együttműködésre, illetve a munkatempóra – válaszolta kérdésünkre Rigó Csaba, a Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító-telep fejlesztésére létrehozott Önkormányzati Társulás elnöke. – Azt vállalta a kivitelező, hogy tízméternyi közművet kicserél naponta. Sikerül tartaniuk a szakembereknek a vállalást, így jó esély van arra, hogy július 30-áig befejeződjenek a föld alatti munkák a Széchenyi téren.

Mindezt Dormán László, a Belvárosi Csatornaépítő Konzorciumot vezető Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette. Mint elmondta, első lépcsőben a szennyvízvezetéket cserélik ki a Széchenyi téren. Jelen pillanatig bonyodalmak nélkül, zökkenőmentesen tudtak dolgozni kollégáik.

– Tíz, tizenkét folyóméter szennyvízvezetéket tudunk kicserélni naponta. Felvágják kollégáim a burkolatot, behelyezik az új vezetéket, majd a nap végére zárják a gödröt. Mindeközben folyamatos a közműellátás, hiszen a régi vezeték továbbra is üzemel – adott tájékoztatást Dormán László. –  Váltásban mintegy 12 fő dolgozik a területen reggel nyolc órától délután hat óráig. Csak vasárnap tartunk pihenőt a környéken lakók nyugalmának érdekében. Amint végzünk a szennyvízvezeték cseréjével, a csapadékvíz-vezeték rekonstrukciójával folytatjuk a munkát. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: