keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Taste of Europe – Európai gasztrotúra Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Taste of Europe – Európai gasztrotúra Zalaegerszegen

2011 május 06 - péntek
Május 13. és 15. közt az Egerszeg Fesztivál látogatói különleges gasztrotúra részesei lehetnek Zalaegerszeg belvárosában. Az Európai Bizottság által támogatott kulináris projekt keretében 6 testvérváros mesterszakácsai kápráztatnak el bennünket saját vidékükre, országukra jellemző ételekkel.

A belvárosi éttermek ajánlataiban szereplő erdélyi, bolgár, horvát, karintiai, Ruhr-vidéki és lengyel ételspecialitások közt 3 napig kedvezményes áron válogathatnak az európai ízek kedvelői. A bolgárok a Kámi Gardenben egy hússal és zöldségekkel gazdagon elkészített omlettet mutatnak be. A horvátok a Terra Incognitában főznek majd, többek között speciális és védett termékké nyilvánított Varasdi kiflijük is a menüsoron lesz. A krosnoiak a Piccolo-ban a legrégibb lengyelországi levest mutatják be a fesztiválozóknak. A Bárányban a marl-i szakács háromfogásos német specialitással készül, a klagenfurtiak a Belga Sörözőben karintiai finomságokkal, a Pedróban a marosvásárhelyiek pedig erdélyi ételekkel várják a vendégeket.

A jó ételek mellé a jó hangulatról különleges dekoráció és zenészek, táncosok gondoskodnak.  Aki az összes éttermet végigjárja, értékes ajándékokkal gazdagodhat. Jó gasztro-túrázást kívánunk!

Tartalom megosztása: