keresés a weboldalon

Tátrai Miklós tisztességgel helytállt első olimpiáján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tátrai Miklós tisztességgel helytállt első olimpiáján

2016 augusztus 12 - péntek
Az egerszegi Tátrai Miklós újoncként vett részt a 31. Nyári olimpiai játékokon. A sportlövő a riói olimpia második napján kezdett a férfi légpisztolyos versenyszámban a 42. helyen végzett.

A szám selejtezőjében 60 lövést adott le minden versenyző 10 méterről a fegyverével, a legjobb nyolc jutott be a döntőbe. A beszámolók szerint a zalai lövő stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, de ez kevésnek bizonyult a döntőjutáshoz. A tősgyökeres egerszegi versenyző a szerdai versenynapon a szabadpisztolyos számban folytatta a versenyzést az olimpián, ahol tisztes helytállással 539 körös eredménnyel a 34. helyen végzett.

Tátrai Miklósnak nem volt könnyű dolga, mivel a sportlövészetben ez az egyik legnehezebb szám, hiszen 60 lövést kell leadni 50 méteres távra 90 perc alatt. Az erőt és állóképességet, koncentrációt próbáló számban a lövész teljesítménye mindenképpen jónak mondható.

Tátrai Miklósnak ezzel véget ért az olimpiai kaland és előre tekintve,tapasztalatokkal felvértezve dolgozhat a jövő építésén és célja nem lehet más mint a négy év múlva rendezendő tokiói olimpiára való kvalifikáció.

-i-

Tartalom megosztása: