keresés a weboldalon

Tavaszi fazonigazítás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tavaszi fazonigazítás

2007 március 01 - csütörtök
Év eleje óta végzik a tavaszi sorfák ifjító metszését a városban. A szakemberek mintegy 1500 fa lombkoronáját „vágják fazonra”, így segítve a növények megújulását, valamint egészségük megőrzését.

Bakiné Rédei Tímea, a Városgazdálkodási Kft. közterület-fenntartó ágazatvezetője érdeklődésünkre elmondta: rögtön az év elején hozzákezdtek a fák metszéshez, s köszönhetően a kedvező időjárásnak roppant gyorsan haladnak. A metszést összesen 15 munkatársuk végzi, akik hamarosan be is fejezik a munkát. Velük leggyakrabban a belvárosban, illetve a Párterdombon és a Kertvárosban találkozhatunk, ahol gömbakácokat, hársfákat, ostorfákat, díszalmafákat, valamint japán akácokat metszenek. Ebben nagy segítséget jelentenek azok a korszerű teleszkópos motorfűrészek, amelyekkel a magasban található ágakat is könnyen el tudják távolítani.

Megtdutuk, a Városgazdálkodási Kft. mintegy 1500 fa metszését végzi rendszeresen, ám az önkormányzat külön megrendelésére további fák lomkoronáját is visszavágják. A levágott nyesedéket a Zala Depo Kft. telephelyére szállítják, ahol felaprítják, majd ez újrahasznosításra kerül. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: