keresés a weboldalon

Tavaszra újrahangolnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tavaszra újrahangolnak

2007 január 10 - szerda
Folytatódik a Városi Hangverseny és Kiállítóterem orgonájának rekonstrukciója. A munkálatok második ütemében a homlokzati, nagyméretű sípok felújítása kezdődött meg. Dezsőné Kondor Anita igazgató elmondta, hogy rengeteg síp deformálódott el, és sérült meg az elmúlt 10-15 év alatt, melyeket most műhelymunkára szállítottak a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra szakemberei a baranyai megyeszékhelyre.

Esztétikai és biztonsági szempontból egyaránt fontos, hogy az olyakor hat méteres hosszúságot is elérő sípok rendben legyenek. A javítás során kibélelik őket, hogy a jövőben ne horpadjanak be, illetve új felfüggesztést is kapnak, tehermentesebbé téve ezzel a homlokzatot.

A sípokat február második felében szállítják vissza a hangversenyterembe, ám az orgona teljes műszaki felújítása, majd csak március 15-ére fejeződik be, amit egy avatókoncerttel kívánnak megünnepelni. A felújítás hiányzó költségeihez az önkormányzat is hozzájárult 900 ezer forinttal, a többit az intézmény saját keretéből pótolta.

Az igazgató kérdésünkre kitért arra is, hogy a karbantartás ideje alatt nyitva van ugyan a ház, és vannak programok is, ám előfordulhat, hogy néhány rendezvény elmarad, amiért a közönség elnézését kérik. Tavaszra viszont már egy felújított és újrahangolt orgona várja a zenebarátokat, és minden kedves látogatót.

Tartalom megosztása: