keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Távol az élvonaltól

Zalaegerszeg címer
Hírek

Távol az élvonaltól

2005 augusztus 01 - hétfő
Zalaegerszeg központtal Bükön és Pápán rendezték meg az U-19 éves női labdarúgók Európa-bajnokságának nyolcas döntőjét. A magyar válogatott a házigazda jogán szerepelt a fináléban.

Sajnos, gyorsan kiderült, hogy hazánk lányai, akár csak a férfiak, még messze elmaradnak Európa élvonalától. A hölgyek valamennyi mérkőzésüket elvesztették és a csoport utolsó helyén fejezték be szereplésüket. Az egerszegi csoportban a francia, az orosz, az angol, a skót válogatott szerepelt.

A mezőnyből kiemelkedett a francia és az orosz csapat, amely később egymással mérkőzött az aranyéremért.Előtte az elődöntőben az oroszok legyőzték a VB-győztes német válogatottat, a franciák pedig a finneket. A fináléban nagy csatát vívott egymással az orosz és a francia együttes. A rendes játékidőt és a hosszabbítást követően is 2-2-es döntetlent mutatott az eredményjelző. A 11-es rúgásokban az oroszok 6-5-re bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

Nem véletlenül vívta ez a két csapat a döntőt. A franciák már 10 éve együtt készülnek egy szisztematikus kiválasztást követően. Az orosz együttes pedig a torna előtt több hétig edzőtáborozott. Jellemző  optimizmusukra, hogy már az EB kezdetekor a torna végéig foglaltak szállást. Nagyon bíztak csapatukban, nem véletlenül…

Tartalom megosztása: