keresés a weboldalon

Tehermentesítik Zalaegerszeget (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tehermentesítik Zalaegerszeget (Videó)

2015 augusztus 14 - péntek
Tehermentesítik Zalaegerszeget. Oly módon, hogy még idén befejezik a belső elkerülő út építését – ezt Balaicz Zoltán, polgármester jelentette be. A szakasz a Vágóhíd utcától a Kiskondás étteremig készül el. A több mint 360 millió forintos beruházást júliusban kezdték, s a tereprendezés már be is fejeződött.

Folyamatosnak dolgoznak a munkagépek. Jelenleg a csapadékcsatorna kiépítése és a közművesítés előkészítése zajlik. Több mint másfél kilométer hosszan 2×1 sávos út épül. A fejlesztés a belvárosi rehabilitációs program részeként valósul meg. Ennek a projektnek köszönhetően újították fel korábban például a vásárcsarnok homlokzatát és építették meg a tehermentesítő út első szakaszát. Most a csatlakozó rész kivitelezése valósul meg – mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

Emellett kiépítik a közvilágítást és átalakítják a Falumúzeumi és Malom utcai csomópontot. A szakasz a Kiskondás étterem után csatlakozik majd rá a Hock János utcára. Ennek köszönhetően egy úgynevezett egérúton keresztül lehet majd kikerülni a belvárost. A fejlesztés komfortosabbá teszi Zalaegerszeget Vigh László, országgyűlési képviselő szerint.

A kivitelezést helyi vállalkozások végzik. Befejezése decemberre várható.

M.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: