keresés a weboldalon

Tehetségek – német nyelven

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tehetségek – német nyelven

2016 május 10 - kedd
A Landor-napok nyitórendezvénye volt idén a német nyelvi kulturális verseny, a TALENT SHOW. Iskolánkban már a ’90-es évek eleje óta hagyományosnak számít ez a verseny. A jelentkezők három kategóriában mérhetik össze tudásukat: ének; vers/próza; színjáték. Nyelvtanárok, ének-zene tanárok alkotta zsűri dönt a helyezésekről.

Az idei verseny egyben a „Marton Lászlóné Emlékverseny” nevet is viselte. Ezzel emléket állítottunk az iskola egykori német nyelvtanára, a verseny kitalálója előtt, aki nyugdíjba vonulása után több alkalommal a zsűriben foglalt helyet. Magdi néni 2015 szeptemberében hunyt el. Mi már nem ismerhettük Őt, de tanárainktól sokat hallottunk Róla. A verseny nyitódalát, amiben én is énekeltem, a tanárnőnek ajánlottuk.

Igazgató úr megnyitó szavai után kezdetét vette a versengés. Osztálytársnőmmel, Reginával az ének kategóriában versenyeztünk. Talán izgultunk kissé, ennek köszönhetően a második helyet szereztük meg a Liszt iskola dalosai mögött.

A legtöbb versenyző a színjáték kategóriában lépett fel. Sok humoros pillanatot szereztek a nézőknek, a zsűrinek és persze nekünk is.

Köszönjük a felkészítést Nóra néninek és Vera néninek, nagyon sokat foglalkoztak velünk. Szép élmény marad ez a verseny. S mivel énekelni nagyon szeretek, biztosan fellépek jövőre is!

A fényképeket Börcz Ádám és Kocsis Bence 7.c osztályos társaim készítették.

Nagy Evelin 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: