keresés a weboldalon

Tehetségfórum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tehetségfórum (Videó)

2016 március 31 - csütörtök
Tehetségfórumot tartottak Zalaegerszegen. Az országos rendezvénysorozat lehetőséget teremtett a fiatalok, a szülők, a pedagógusok és a szakemberek tapasztalatcseréjére. A konferenciát műhelyfoglalkozások, játékos feladatok, és színpadi produkciók is színesítették.

A Nemzeti Tehetség Program részeként februárban olyan országos akció indult, melynek legfőbb célja a tehetséggondozás népszerűsítése, a jó gyakorlatok bemutatása, valamint azok átadása. Ezzel most a zalaegerszegi pedagógusok és diákok is megismerkedhettek.
A kezdeményezésről Téglásy Kristóf, a Család, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet ifjúsági igazgatója tájékoztatott.

Az önkormányzat eddig is kiemelt figyelmet fordított a tehetséggondozásra. A különböző kulturális és oktatási intézményekkel együttműködve folyamatosan olyan programokat szervezünk, melyeken a fiatalok kibontakoztathatják tudásukat – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette:

A rendezvény vendége volt Rudolf Péter. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész a nevelés fontosságát hangsúlyozta, miközben életéről és pályájáról mesélt.

A program az Ady iskolában folytatódott, ahol a látogatók az intézmény különböző műhelyfoglalkozásaival ismerkedtek meg.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: