keresés a weboldalon

Tehetségnap a BGF Gazdálkodási Karán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tehetségnap a BGF Gazdálkodási Karán

2011 május 11 - szerda
A már hagyományos találkozón olyan diákok tartottak előadásokat, akik a tanulás mellett tudományos diákköri munkát is végeznek – legfrissebb eredményeiket mutatták be.

Megnyitójában Solt Katalin, a BGF Gazdálkodási Kar dékánja a tehetségkutatás és -gondozás fontosságáról beszélt.

– Sok fiatal biztatás nélkül is kész többet nyújtani az átlagnál, de nincs mindenkiben annyi belső hajtóerő, hogy tehetségét kibontakoztassa – mondta Solt Katalin -, a főiskola oktatói azonban már az első évfolyamtól kezdve nagy figyelmet fordítanak a tehetséges diákok felkutatására, ösztönzésére, hogy tudományos diákköri munkát is végezzenek.

Fábián Anna az ország másik végéből, Nógrád megyéből, a BGF salgótarjáni intézetéből érkezett. Évfolyamtársnőjével, Máté Helgával közösen egy „idegenforgalmi tengely” terveit dolgozta ki.

– Nógrád megye számára fontos lenne a turizmus fejlesztése – magyarázza Fábián Anna. – Mi Hollókő-Ipolytarnóc-Szécsény térségében végeztünk kérdőíves felmérést és interjúkon alapuló kutatást, hogy miképp lehetne fellendíteni az idegenforgalmat, ennek eredményeit mutatjuk be a mai konferencián.

Előadásaikban a diákok foglalkoztak többek között tőzsdei, nemzetközi pénzügyi, cigány-értelmiségi kérdésekkel, „A magyar származású Nobel-díjasok a genetikus szemével” címmel pedig Czeizel Endre orvos-genetikus tartott előadást.

A tehetségnapon emellett kiállítás nyílt a közgazdász hallgatók és oktatók képzőművészeti alkotásaiból, és sportversenyeket is tartottak. A rendezvényt az Oktatásért Közalapítvány támogatta.

– yr – 

Tartalom megosztása: