keresés a weboldalon

Teke Világkupa Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Teke Világkupa Zalaegerszegen (Videó)

2013 február 11 - hétfő
A 2013-as év nemzetközi teke versenyei a zalaegerszegi egyéni Világkupával vették kezdetüket. A zalai megyeszékhely májusban a Világbajnokságnak is otthont ad majd.

A XX. Teke Felnőtt Egyéni Női és Férfi, illetve a XII. Teke Egyéni 23 év alattiak Világkupáját rendezték február 7-e és 10-e között Zalaegerszegen.
 
A Vágóhíd utcai tekecsarnok korábban már több nemzetközi versenynek (NBC-kupa, Bajnokok Ligája- döntő) is a színhelye volt. 
A rendezvény február 7-én, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tartott technikai értekezlettel, majd az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol olyan együttesek színesítették a programot, mint a Gála Társastáncklub, az Albatrosz Táncklub, vagy a Zala Táncegyüttes. A következő nap pedig már az U23-as korosztály el is kezdte a versengést.
Takács László – a szervezőbizottság elnöke:


Magyarország nagyhatalomnak számít a teke sportágban. Hazánk sportolói már több alkalommal nyertek Világkupát, és Világbajnokságot is. A szakvezetés ezúttal is érmes helyezéseket várt a válogatott tekézőinktől.
Fehér László – szövetségi kapitány:


A magyar válogatott végül két ezüstérmet nyert a zalaegerszegi Világkupán. A felnőtt hölgyeknél a Rákoshegyi VSE tekése Méhész Anita, a férfiaknál pedig a szegedi Kiss Norbert állhatott fel a dobogó második fokára. Az egerszegi Nemes Attila a legjobb nyolc között búcsúzott. 
Az U23-as korosztály fiataljai a várakozásosokon alul szerepeltek, mivel mindössze Sajermann Nóra tudott továbblépni az első körből, ám következő fordulóban már ő is kiesett. A többiek már az első párosítást sem „élték túl”.
A nemzetek közötti pontversenyben viszont jól szerepelt a magyar felnőtt válogatott, ugyanis az első helyet szerezték meg hazánk sportolói. Az U23-asoknál Szlovákia diadalmaskodott.
A XX. Teke Felnőtt Egyéni Női és Férfi, illetve a XII. Teke Egyéni 23 év alattiak Világkupájának hivatalos végeredménye:
U23 hölgyek: 
1. Renata Navrkalova (Csehország)
2. Lubica Listoferova (Szlovákia)
3. Nicole Binder (Németország) és Polona Rogina (Szlovénia)
U23 férfiak:
1. Igor Kovacic (Szerbia)
2. Robert Ernjesi (Szerbia)
3. Ales Blaz és Hrvoje Marinovic (mindkettő Horvátország)
Felnőtt nők:
1. Eva Sajko (Szlovénia)
2. Méhész Anita (Magyarország)
3. Franca Dormann (Németország) és Lucie Vaverkova (Csehország)

Felnőtt férfiak:

1. Matko Bulka (Horvátország)
2. Kiss Norbert (Magyarország)
3. Baranj Congor és Daniel Tepsa (mindkettő Szerbia)

Gy.M./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: